Visceralna osteopatija

VISCERALNA OSTEOPATIJA: PRIRODAN METOD KOJI VRAĆA ORGANE U HARMONIJU I ODRŽAVA BALANS U TIJELU

Da li znaš da u ljudskom tijelu ima toliko ćelija da bi nam trebalo 3000 godina da ih prebrojimo? Zamisli tu složenost i šta se dešava kada se poremeti samo jedan mali dio, a živimo takvim životom da smo tome izloženi svakodnevno.

Visceralna osteopatija je prirodan način da se organi vrate u optimalan položaj i samim tim tijelo dovede u balans u kojem treba da bude. Njena najveća prednost je što posmatra tijelo i njegove sisteme kao cjelinu, traži uzroke problema i rješava ih.

Organi u tijelu imaju svoj položaj i prirodno kretanje. Kada se to naruši povredom, traumom, stresom, padom, neprirodnim držanjem tijela i slabom fizičkom aktivnošću, potrebno je uspostaviti harmoniju između organa.

Zato je visceralna osteopatija izuzetno značajna.

 

Mnogo puta osjetimo bol u vratu, ramenu, leđima ili smo hronično umorni, a ne znamo šta je problem. Zapravo, problem potiče iz tijela i vezan je za neki organ.

Ako nas bole leđa, vrlo je moguće da je poremećen rad želuca. Ako nas boli lumbalni dio kičme ili bešika, vrlo je moguće da postoji problem sa bubrezima ili debelim crijevom.

Viscelarna osteopatija
„Kada je tijelo zdravo, organ ima fiziološko kretanje.“
Jean Pierre Barral, D.O.,

Visceralnom osteopatijom se pronalazi izvor blokade ili tenzije u tijelu, što uzrokuje bol, oslabljenu cirkulaciju, otežano ili ograničeno kretanje.

Prirodnom, ručnom metodom osteopata vraća organe u njihov prirodan položaj, oslobađa tijelo tenzije i poboljšava cirkulaciju i pokretljivost. Time se tijelo prirodno liječi i vraća u optimalno stanje.

Pozovi odmah fizio centar Endorfin iz Podgorice na broj 069/183-272, zakaži termin i dovedi svoje tijelo u balans.