Masaze

Masaža odavno nije luksuz, već potreba. Međutim, često se dešava da je priuštimo sebi tek onda kada dođe do blokade organizma, kada nam tijelo izgubi fleksibilnost i mišići postanu toliko napeti da nam je svakodnevnica otežana. Pod uticajem masaže povećava se cirkulacija krvi i smanjuje se zamor.
Ako redovno idete na masažu, to će uticati na:

 • Poboljšanje elastičnosti i regeneraciju kože,
 • Poboljšanje i ubrzavanje krvotoka i limfotoka,
 • Opuštanje mišića,
 • Podsticaj probave,
 • Ubrzavanje metabolima,
 • Pospješivanje izbacivanja štetnih materija iz organizma,
 • Smanjenja bola i napetosti,
 • Delovanje na unutrašnje organe.

U našem centru raspolažemo raznim vidovima masaža i cijelo iskustvo će Vam ostati u prijatnom sećanju.
 • Sportska masaza
 • Terapeutska (klasicna) masaža
 • Relax masaža
 • Masaža vulkanskim kamenjem ( hot stone)
 • Vacuum cuping masaža
 • Maderoterapija

SPORTSKA MASAŽA

Sportska masaža ubrzava procese otklanjanja mliječne kiseline nastale prilikom mišićnog rada i time omogućava brzi process oporavka mišića.
Međutim, mi preporučujemo sportsku masažu i onda kada konkretne povrede nema, jer verujemo da je preventiva najvažnija u očuvanju zdravlja Vašeg organizma.
sportska masaza

RELAX MASAŽA

Relax masaža je blaga prijatna ručna masaža kojom se postiže opuštanje organizma sjedinjavanjem protoka energije. Blagim i prijatnim manuelnim pokretima terapeuta, postajete opušteni i preplavljeni talasom rajske mirnoće.
Kruna uspjeha relax masaže ogleda se u tome što Vaše raspoloženje postaje ljepše, um vispreniji, a duh razigraniji.

 

sportska masaza

KLASIČNA ( TERAPEUTSKA) MASAŽA

Klasična masaža je najčešća i najpoznatija metoda masaže. Često je mješaju sa opuštajućom masažom, s kojom ima sličnosti, ali je ipak jačeg inteziteta i namijenjena je prvenstveno za poboljšavanje cirkulacije, otklanjanje stresa i napetosti. Koristi se, takođe, i kao uvod, odnosno zagrijavanje pred sportsku masažu. Može da se radi parcijalno, stoga, ukoliko imate bolove u leđima, vratu, rukama, nogama, stomaku, glavi, Vaš terapeut će se u potpunosti posvetiti bolnom mjestu.
terapeutska masaza

MASAŽA VULKANSKIM KAMENJEM (hot stone)

Masaža toplim vulkanskim kamenjem preporučuje se u slučajevima napetosti, bolnih mišića, reumatskih problema, degenerativnih stanja kičmenog stuba, nesanice, depresije, razdražljivosti. Vulkansko kamenje je toplo kamenje za masazu. Masaža ovim kamenjem je specijalitet u kojem terapeut koristi posebano ugrijano kamenje, bilo kao produžetak svoje ruke, ili da ih stavite na tijelo, dok masira neke druge djelove tijela. Tretman se zasniva se na korišćenju geomagnetnih svojstava kamenja i njihove energije. Toplota koju prenosi kamenje utiče na smanjenje tenzije od negativne energije čime se oslobađa vitalna energija, smanjuje napetost u mekom tkivu i meridijanima.

Toplo kamenje postavlja se na energetske tačke tijela čime se utiče na poboljšanje funkcija organizma.
masaza vulkanskim kamenjem
Tretman traje sat i po vremena i počinje raspoređivanjem toplog vulkanskog kamenja na određena mjesta na tijelu. Kamenje je zagrejano i njegova temperatura je 47°C stepeni. Nakon toga počinje se sa masažom, tokom koje se koristi ulje i naravno-kamenje. Uloga vulkanskog kamenja je u izvlačenju negativne energije, dok se za njeno sakupljanje koristi poludrago kamenje koje se ne zagrijava već se upotrebijava na njegovoj prirodnoj temperaturi.
 
Masažom se, osim oslobađanja od negativne energije, postiže i bolja cirkulacija, poboljšavaju se limfni tokovi i popravlja opšte stanje organizma.

VAKUM KUPING TEHNIKA

Vakum kuping tehnika je metoda kojom se ublažavaju bolovi, poboljšava rad unutrašnjih organa, pročišćava krv i dolazi do limfne drenaže. Time postižemo detoksikacijski efekt terapije.
Terapija djeluje i kao masaža, klijent se osjeća opušteno, relaksirajuće i aktivnije. Kuping terapija se izvodi čašama u kojima se stvara vakuum. Osobina vakuuma je da usisava sve u sebe, pa tako i kožu koja se nalazi ispod čaše. Vacuum prikuplja krv koja se nalazi ispod (ne utiče na venski krvotok) i sabira je u taj dio, dolazi do hiperemije i limfne drenaže pa tako postižemo i detoksikacijski efekt terapije. Masažna terapija se primjenjuje na leđima u terapiji bolnih stanja jer je masaža vacuum tehnikom energičnija. Izvrsna je u otklanjanju miogeloza, izvodi se tako što terapeut prvo manualnom masažom zagrije i opušti tijelo, potom se na kožu postavlja čaša – cuppica pod vakuumom slabijeg intenziteta i izvode se dugi lagani masažni pokreti. Mogu se raditi i kružni stimulativni pokreti izazivajući hiperemiju kože, a sve poštujući prag izdržljivosti i ugodu klijenta.Izvrsna je u liječenju:


Glavobolje,
Išijasa,
Iumbago,
Bolova u vratu i lopaticnoj regiji,
Napetosti u koljenima.
vakum kuping tehnika

MADEROTERAPIJA

Terapija pomoću koje ćete se riješiti celulita i zategnuti tijelo. Maderoterapija (terapija drvetom) je terapija koja potiče iz Kolumbije i koja se zasniva na korišćenju anatomski izrađenih elemenata od drveta, što čini terapiju sto posto prirodnom, bez alergijskih reakcija i hematoma na koži.

Maderoterapija se preporučuje za opuštanje tijela i uma, stimuliše limfni sistem, eliminiše toksine iz organizma, ubrzava metabolizam, razbija celulit, sagorijeva masti, utiče na tonus mišića, zatezanje tijela i redukciju obima. Ovom tehnikom se za razliku od klasične anticelulit masaže, mnogo lakše i brže se postižu rezultati. Maderoterapija se preporučuje svima koji se žele riješiti celulita bez obzira na starosnu dob. Preporučuje se deset tretmana koji se rade na svaki drugi dan.
maderoterapija